Spise på antikke tallerkner og tab dig

0 Comments

Er du ked af din vægt? Er det træls, at ligegyldigt hvad du gør, så peger nålen på vægten bare ikke nedad? Du er måske allerede på en kur, men vægten vil stadig ikke falde? Har du nogensinde overvejet om synderen mon findes i køkkenskabene? Måske du skulle undersøge dine køkkenskabe – fordi synderen findes gerne her.

Forskning har vist, at jo større tallerkenen er, desto større portioner mad spiser vi. De fleste moderne middagstallerkner har målene 27cm i diameter og opefter og dette er bestemt ikke godt for dit vægttab.

Vi øser maden op på tallerkenen og tallerkenen skal jo gerne se fyldt ud – og her er det så ligegyldigt om tallerkenen måler 24cm eller 28cm.

Det samme gør sig gældende med de andre serveringsdele for eksempel skåle og fade.

Vi drikker også 1/2l. cola i dag i stedet for 33cl flasker. Flaskerne er blevet større, men vi drikker stadig en flaske færdigt, selvom der er mere indhold i.

Vi er et offer for optisk bedrag, som snyder os og bidrager til den usunde vægt. Fænomenet hedder ”Delboeufs illusion”.

Størrelserne på tallerknerne er kun gået opad

Antikke middagstallerkner helt op til 1980’erne, havde et mål på ca. 24-25cm i diameter. Derfor kan der ikke være så meget mad på, som der kan på en moderne tallerken.

Delboeufs illusion

Det er meget nemt at få en lille tallerken til, at se fuld ud.
Hvis du putter samme mængde mad op på en stor tallerken, så syner det ikke af meget mad.

Kontraster er også gode

Jo mere kontrast der er imellem tallerken og maden du lægger på, jo bedre. Maden synes af mere, hvis baggrunden står i kontrast til maden. Hvis du f.eks. spisestellet Blå Blomst, så syner maden af mere, hvis maden står i kontrast til den blå farve. Du kan også vælge at lægge en dug under tallerkenen, som så skaber kontrasten. Hvis du gerne vil vide mere om kontraster, så kan du søge på google angående komplementær farver. Den mest kontrastrige farve til blå, er f.eks. gul. Så spis du trygt boller i karry på en antik Blå Blomst eller Musselmalet tallerken og du taber dig – både farven og målene på tallerkenen hjælper dig her.

Omgivelserne hjælper dig med dit vægttab

Ovenstående råd er råd hvor at madens omgivelser hjælper dig med dit vægttab. For at booste dit vægttab yderligere skal du selvfølgelig også have fokus på at drikke nok væske. Og også have fokus på dit indtag af fed mad og søde sager. Der findes flere forskellige måder at spise på, LCHF, stenalderkost og mange flere – vælg den metode du synes om – det betyder ikke så meget, når tallerkenen og kontrasterne også hjælper dig.