Hvorfor tage kreatin? Få et hurtige overblik over kosttilskudet her

0 Comments

Hvorfor tage kreatin? Få et hurtige overblik over kosttilskudet her

 

Kreatin er et kosttilskud til folk der dyrker motion og laver styrketræning. Kreatin har hjulpet mig meget på min holdbarhed og restitution, og derfor gjort min træning meget mere effektiv.

Hvad er kreatin?

Kreatin er et naturligt stof som kroppen selv danner (ca. et gram pr. dag), og noget man får ved at spise kød og fisk.

Kreatin er godt at tage hvis man laver styrketræning eller sprint, da det kan hjælpe på ens ydeevne og styrke. Kreatin kan købes som pulver, der nemt kan blandes op med fx. vand.

Kreatin findes også som piller, men jeg anbefaler at købe det som pulver da det er nemt at blande det med ens proteinpulver. Kvinder får samme effekt på kreatin som mænd har.

Hvad bidrager kreatin til?

  • Øget muskelstyrke
  • Øget muskelmasse
  • Bedre restitution

 

Kreatin kan være med til at øge din muskelstyrke, muskelmasse og kan især være gavnlig for din restitution. For mange gør kreatin træningen nemmere, og mange bruger det i forbindelse med deres sport og især styrketræning.

 

Hvornår skal man tage kreatin?

Det er ikke vigtigt hvornår du indtager kreatin da det opbygges over en længere periode.

For at få den fulde effekt ud af kreatin, er det en god ide at indtage det sammen med nogle proteiner eller kulhydrater. Efter en træning har kroppen brug for proteiner og kulhydrater, og derfor er det oplagt at indtage kreatin efter træning.

Hvor meget skal man tage?

Det anbefales, at man indtager 3 gram hver dag i 1-2 måneder, hvor man efterfølgende skal tage en pause med kreatin i 2-3 uger for at ens egen krop kan regulere kreatin produktionen, hvor man derefter kan starte op igen. Herefter kan nogle se forbedringer på muskelmassen og muskelstyrken. Man skal ikke indtage for meget kreatin på en gang, da det kan være hårdt  for ens lever, derfor er det vigtigt at holde den på 3 gram om dagen.

Er der bivirkninger?

Der er nogle påstande om at der skulle være bivirkninger med kreatin. Kreatin er dog testet, veldokumenteret og er helt sikkert. Større doser kan dog ikke anbefales.

Hvor kan man købe noget godt kreatin?

Du kan købe kreatin ved rigtig mange danske forhandlere, der sælger kosttilskud og helse produkter. Jeg vil anbefale at købe kreatin hos billig fitness da de sælger det til en god pris, og det virker til at være rigtig god kvalitet. Jeg har nu brugt deres kreatin i 1 års tid nu, som de sælger på deres hjemmeside, og som er fra Shape Nation.