Kan du komme i form med et 7 minutters træningsprogram

0 Comments

Hvis du følger en lille smule med i fitness-verdenen, især på internettet, så har du højst sandsynligt allerede hørt om 7 minutter workouts. Måske har du ikke fulgt med også lyder det måske en lille smule mærkeligt for dig. Begge dele er selvfølgelig helt okay. I denne artikel vil vi forsøge at forklare ideen bag 7 minutters træning. Derudover vil vi også forklare hvordan det er opstået og vigtigst af alt – om det overhovedet virker.

 

Hvad er et 7 minutters program

 

Et 7 minutters program er en ny form for træning, som simpelthen kun tager syv minutter. Ideen er, at du har en række øvelser, som du laver efter hinanden næsten uden pause. Øvelserne er sammensat sådan, at de rammer forskellige muskelgrupper så når du er træt i en muskelgruppe så træner du den næste. Ofte er det programmer, som du kan lave derhjemme, fordi det er øvelser, som primært bruger kropsvægt. Det betyder at du ikke skal bruge nogle maskiner eller dyrt udstyr.

Sådan et træningsprogram er for eksempel smart hvis du er på ferie og ikke har mulighed for træne. Det kan også være smart hvis du bare ikke har noget fitness abonnement og ikke gider købe det. Eller måske er du bare typen, som ikke helt orker at træne hele tiden. Fordi for mange kan det virke vildt at tage ned i fitness centeret flere timer 2-3 gange om ugen. Derfor kan et 7 minutters program, som du kan udføre derhjemme måske være noget for dig.

 

Hvor finder jeg et 7 minutters program?

 

Hvis du har læst med indtil nu og synes det lyder spændende, så vil jeg nu forklare hvordan du finder sådan et program. Det nemmeste sted at finde et program til 7 minutters træning er hos Team Fitness. De har nemlig allerede lavet et program som du kan bruge. Det program indeholder alle de øvelser du skal bruge for at komme igen. Det bruger også de teknikker som er nævnt tidligere. Altså med at øvelser bruger forskellige muskelgrupper og på den måde sørger for, at du ikke er træt i den muskel, som den næste øvelse skal bruge.

 

Virker så korte træningsprogrammer?

 

Der er delte meninger om hvorvidt, at sådan nogle programmer overhovedet virker. Nogle mener, at de slet ikke virker, mens andre mener at det er meget smart. Derudover har vi hørt nogle sige, at man skal lave det dobbelt – altså 14 minutter, før man kan se resultater. Men vi anbefaler dig at gøre dine egne erfaringer og finde ud af hvad der virker for dig. For der er stor forskel på folks individuelle mål og derfor skal man ikke altid bare lytte til, hvad man læser på nettet.