Motion og sundhed går hånd i hånd

0 Comments

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er vigtigt at man holder sig aktiv, hvis man ønsker at forbedre sin sundhed. Sundhed er i realiteten et vidt begreb, og man kan være sund på mange forskellige måder. Typisk vil man dog dele det op i fysisk og mental sundhed, som vi har fokus på i denne artikel.

 

Fysisk sundhed:

Fysisk sundhed er typisk det, som vi danskere har mest fokus på. Fysisk sundhed har bl.a. fokus på at man er i god form/kondition og at man er fysisk stærk. Har man problemer med sin vægt eller fedtforbrænding er det derfor den fysiske sundhed, som man ønsker at arbejde med. Der findes mange måder, hvorpå at man kan arbejde med sin fysiske sundhed. Det vil man oftest gøre ved noget så simpelt som løb, styrketræning eller diverse sportsgrene. Mange benytter sig dog også af mere alternative træningsformer, såsom reformer pilates.

 

Mental sundhed:

Mental sundhed er ofte glemt i den danske kultur, selvom at der er kommet et øget fokus på det over de seneste årtier. Det skyldes typisk, at det ikke kan ses, og at det for mange kan være svært at snakke om. Der findes desværre mange danskere, som har mentale problemstillinger, som typisk er blevet forværret af, at der ikke er blevet taget hånd om det noget tidligere. Mentale problemstillinger har det nemlig med at blive forværret over tid. Dette er bl.a. noget man ser med stress, som rammer mange danskere hvert år.

 

Der findes mange måder til, hvordan at man kan forbedre sin mentale sundhed. En af dem er ved hjælp af motion. Man vil typisk opleve, at man ved hjælp af motion kan tømme hovedet for de negative tanker, som man dagligt døjer med. Derudover vil man opleve at jo bedre træningstilstand man er i, desto mindre er graden af oplevet stress og andre mentale problemstillinger.

Alternativt kan man forsøge at finde ro ved hjælp af andre træningsformer. En perfekt løsning til dette er blandt andet yin yoga. Yin yoga er en blid og rolig træningsform, som udøves på en træningsmåtte i hyggelige og rolige omgivelser. Ved Yin yoga gennemgår man forskellige stillinger, som hver og en har til fokus at afspænde kroppen. Der er derudover fokus på det følelser, sanser og tanker, som man i løbet at træningen gennemgår. Dette har for de fleste en stressreducerende effekt.

 

Til slut er det dog vigtigt at nævne, at du skal vælge den træningsform, som skaber den største nydelse for dig. Det skal være sjovt at dyrke motion – altså en daglig motivationsfaktor, som gør at du holder dig i gang over en længere periode. Nyder du ikke din motion, vil du i stedet se det for en belastning, som dermed ikke vil have ligeså mange positive effekter med sig.