Noter dine mål i en kalender

0 Comments

Noter dine mål i en kalender

Når du skal i gang med din træning, er formuleringen af dine personlige mål og delmål vigtige. Hvad vil du opnå, og hvor længe skal det tage? Her er det oplagt at benytte sig af en kalender. Det kan hjælpe dig med at give overblik, og det give et konkret indblik i, hvor meget arbejde der skal til, for at nå de mål, du sætter dig.

Sæt dig ind i tingene

Det er naturligvis vigtigt, at du er klar over hvilken træningstype, du har behov for. Det er ikke nødvendigvis den samme slags træning, man skal i gang med, hvis man ønsker et vægttab, som hvis man ønsker en muskelopbygning. Det er blandt andet derfor, formuleringen af mål og delmål er så afgørende. Og har du først formuleret dine mål og delmål, så hjælper det også psykologisk på din motivation. Bruger du en kalender, kan du nemt forholde dig til, om du de enkelte dage, uger eller måneder har trænet nok, og om du har trænet rigtigt. Det er derfor en god idé at konsultere en ekspert, hvis ikke du selv ved meget om træning.

Ekstra motivation med fotografier

En anden ting man kan gøre, er at benytte sig af fotos. Tag selv, eller få en anden til det, billeder af dig med nogle ugers interval. På den måde kan du dokumentere dine fremskridt. I den forbindelse kan du endda benytte dig af en fotokalender, der tydeligt side for side viser, hvor langt du er nået. På denne måde kan du hele tiden minde dig selv om den rejse, du er taget på. Fx kan du lave en årskalender med tolv fotos, der dokumenterer den fremgang og de mål, du nåede på det pågældende år. Derudover vil en sådan fotokalender være en evig påmindelse om, hvad der skal til for at opnå det, man ønsker sig i tilværelsen.

Højt humør

At tabe sig eller at opnå øget muskelmasse er hårdt arbejde. Det skal man gøre sig bevidst, inden man påbegynder et længere træningsforløb. Kombinationen af kalender med mål og delmål og fotokalender med visuel dokumentation for fremgangen kan holde dig ved ilden. At bibeholde motivationen er en svær disciplin. Med disse remedier bliver det nemmere at holde humøret højt og huske på, hvor sej man var, da man lagde sin livsstil om, og hvor sej man er, hvis man kan holde den ved lige.