Pas på din hud med en god primer

0 Comments

Din hud udsættes for mange ting i løbet af dagen. Den skal udstå makeup, snavs, skidt, sved, vind og vejr. Hver nat restituerer din hud, så den bliver styrket og klar til en ny dag. Du kan hjælpe din hud på vej med en god hud rutine morgen og aften.

Om morgenen bør du sørge for at få vasket din hud grundigt, så du får det døde hudlag fra natten væk. Derudover er det en god idé at bruge en dagcreme, som kan fugte din hud og beskytte den fra dagens mange udfordringer.

En god primer

Om aftenen bør du sørge for at få vasket dagens mange udståelser af din hud, så den kan få lov til at ånde igen. Om natten anbefales det at anvende en natcreme, som kan hjælpe huden med at restituere og bibeholde fugten i din hud.

Men der findes en anden sund ting, som du kan gøre for din hud: Anvende en primer.

En base for din makeup

En god primer kan anvendes til at lave det bedste grundlag for din foundation. Med en primer sørges der for, at din foundation ligger jævnt på huden, så du ikke får problemer med at din foundation krakelerer.

Derudover gør en primer også din hud glat, samt ensarter din tekstur og hudtone. En primer gør også din glat ved at bekæmpe små linjer og rynker i din hud.

Når du anvender en primer under din makeup, så beskytter du også din hud mod makeuppen. Dermed bliver din hud ikke udtørret eller irriteret, når du bruger makeup til daglig.

Find den bedste primer

Du kan finde de bedste primere i test online. Her kan du finde en test af en lang række primere fra forskellige producenter, så du kan finde den bedste primer til prisen.

Først og fremmest finder du en oversigt over alle de primere, som er blevet testet. Herefter finder du en dybdegående beskrivelse af produktet, samt en anmeldelse af anvendelsen af produktet. Du kan også finde links til hjemmesider, hvor du kan købe de forskellige primere.

Sidste men ikke mindst kan du læse en bulletpoint opsummering af hvert produkt, så du hurtigt får skabt et overblik over de forskellige primere.

Det er en god måde at skabe sig et overblik over dine muligheder, da der findes et hav af forskellige primere på markedet. Dermed sparer du tid på ikke at skulle afprøve en masse forskellige, men i stedet kan du tage den rette beslutning og købe en god primer fra begyndelsen.

Vælg den rette primer til din hudtype

Når du skal vælge den rette primer, så er der et par ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du altid købe en primer, baseret på din hudtype. Der findes primere til tre forskellige hudtyper: Fedtet hud, tør hud eller kombineret hud.

Ud fra din hudtype bør du vælge en primer, som kan passe godt på din hud. Hvis du for eksempel har tør hud, så har din hud brug for ekstra fedt og fugt. Du skal også vælge en primer, som ikke er for heftig, da tør hud oftest er mere sart.

Har du tendens til fedtet hud, så skal du vælge en primer uden olie. Hvis ikke kan du risikere, at din hud ser skinnende ud i løbet af dagen, fordi du har for meget olie og fedt på din hud.

Solbeskyttelse eller ej

Udover den rette hudtype, så kan du også overveje hvorvidt du har brug for en primer med solbeskyttelse eller ej. Det er altid sundt at have UV beskyttelse på din hud, så du er beskyttet mod solen.

Dog har du kun brug for solbeskyttelse i din primer, hvis du ikke allerede anvender en dagcreme med solfaktor til hverdag.