Sådan får du større glæde ved din sport

0 Comments

Oplever du en følelse af ikke rigtig at ville gide? Eller at du ikke præsterer godt nok? Det er noget, vi alle sammen kender til. Men, det er ødelæggende for din glæde for løb, svømning, cykling eller hvad end, du dyrker af sport. Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at få en større glæde.

Der skal ofte ikke så meget til for at vende negativitet til positivitet. Hvordan du gør det, får du nogle gode tips til herunder.

 

Snak med en psykolog

 

Det virker måske ikke som det mest oplagte at tage til en psykolog for at få større glæde ved sport. Men, en psykolog er rigtig god til at finde ind til kernen af problemet – hvad der i virkeligheden blokerer for din lyst til at være aktiv, eller hvorfor du ikke kan præstere, som du gerne vil, og hvordan du så arbejder med det.

 

Der er mange forskellige psykologer at tage kontakt til, og afhængig af hvor i landet det er, kan det være psykolog Aabenraa, Århus eller Odense, der skal søges efter. Det vigtigste er blot, at du ikke ignorerer din manglende lyst.

 

Find træningstøjet frem dagen inden

 

Det er altid meget mere motiverende for hjernen at komme afsted, hvis træningstøjet og udstyret ligger klar, når du har planlagt at skulle afsted. Læg det derfor gerne frem allerede aftenen inden, så det bare er at hoppe i det, når du står op eller kommer hjem fra arbejde.

 

Træn sammen med andre

 

Hvis du har svært ved at komme afsted og ud ad døren, kan det være en stor hjælp at træne sammen med andre i en periode. Det hjælper også, hvis du ikke kan knække koden til at præstere yderligere. For når der trænes sammen med andre, bliver det både sjovere, ligesom det kan være nemmere at presse hinanden lidt mere.

Lav en træningsdagbog

 

Er psykologen for meget, kan du med fordel lave en træningsdagbog i stedet. Heri kan du skrive dine tanker og mål efter hver træning, så du har nemmere ved at forstå, hvad det er, der blokerer for din lyst, eller hvordan det skrider fremad med din træning. Når du er færdig med træningen, går du direkte ind til dagbogen og skriver alle dine tanker ned.

 

Det er meget terapeutisk og hjælper dig til at slippe det negative og i stedet fokusere på det positive.

 

Hør musik imens

 

Hører du ikke allerede nu musik, mens du træner, kan du med fordel begynde at gøre det. Det giver en helt anden sindsstemning og kan hjælpe dig med at sætte tempo på eller finde en god og behagelig rytme. Musik har altid gjort godt for træning!