Træning for din sundhed

0 Comments

Fitness, træning, motion og den sunde, aktive livsstil er emner, som er steget utrolig meget i popularitet de sidste årtier. Men hvorfor er det egentlig, at folk træner? Der findes mange forskellige grunde til det, men den vigtigste grund handler om din egen sundhed.

Hvorfor egentlig træne?

Som menneskeheden har udviklet sig, er fysisk aktivitet blevet meget mindre påkrævet af os. Samtidig er alting, også usunde ting, blevet mere tilgængelige for os. Som resultat er aktiv sundhed og bevægelse blevet mere relevant end nogensinde, fordi de fleste mennesker ikke længere lever en hverdag, som ville være sund, uden man selv prøver på det. Aktiv sundhed er dermed en god ting, fordi det er noget, som vi har brug for.

Træning for skadelige samfundsnormer

Dog kan træning også godt være skadelig, og den skadelighed ligger begravet i ens formål med at træne. Ja, alle træner for at holde sig sund, men hvorfor vil de være sunde? Nogle bruger det faktisk som et form for statussymbol. Ligesom det engang var eftertragtet at være overvægtig, da det viste man havde råd til mad, er det nu mere eftertragtet at være veltrænet, fordi det viser, at man har råd, tid og overskud til den livsstil. Andre træner for at opnå et kropsbillede, fordi de er utilfredse med sin nuværende krop, og håber på at en perfekt krop vil lede til en følelse af at passe ind. Disse grunde er ikke det, der skal være dit formål med din træning.

Træning for din egen skyld

Du skal træne for din egen skyld. Du skal træne, fordi du gerne vil gøre dig selv en tjeneste, fordi du vil holde din krop sund, fordi du vil holde dit sind sundt, og fordi du godt kan lide at gøre det. Andre menneskers meninger skal ikke have noget med det at gøre. Hvis du mangler inspiration til at starte, kan du få det hos www.traeneriet.dk; her er der ingen pres; kun passion for sin egen velvære. Du skal ikke opsøge sundhed for at leve op til andres forventninger; du skal opsøge sundhed, fordi du gerne vil være sund.

Træning for din sundhed

Ved du, hvorfor du træner? Der findes mange flere grunde til at træne end de, der har været nævnt her. Der findes flere dårlige, men der findes også endnu flere gode. I sidste ende skal træning og sundhed altid handle om dig selv; det er din krop, og derfor er det også dit ansvar at passe på den.