Mange drømmer om at kunne dykke i verdens have og få store oplevelser med flotte, farverige fisk, store eventyrlige koralrev og måske endda skibsvrag, skildpadder og hajer. Men desværre er det ikke bare lige at smide en iltflaske på ryggen og hoppe i bølgen blå. Det kræver en del træning og en stor viden om dykkerudstyr, praksis under vandet og kroppens reaktionsmønster under tryk, før man kan tage ud på en sikker dykkertur. Samtidig skal man helst kunne aflæse et kompas og have en kompagnon med, så man ikke farer vild og ikke er alene, hvis der skulle ske noget uventet. De mange forberedelser koster både tid og penge, og det er noget der afskrækker mange fra at få de store oplevelser under vandet. Det er en skam. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med at dykke – så du undervejs kan finde ud af om det er noget for dig, uden at smide hele opsparingen afsted efter projektet.
Start med at snorkle
Det var måske ikke lige det du havde forestillet dig, men det kan være en super god introduktion til den verden, der findes under havets overflade. Mens du snorkler, kan du få fornemmelsen af hvad der venter dig og du kan finde ud af om du føler dig tryk ved at have hovedet under vand så længe ad gangen.
Køb ordenligt udstyr
Når du skal i gang med at snorkle er det vigtigt, at du anskaffer dig et godt snorkelsæt bestående af maske og snorkel. Masken skal du prøve på, for at finde ud af om den sidder korrekt på dit ansigt. Den skal kunne slutte helt tæt – ellers får du ikke en optimal snorkeloplevelse. Det kan også være en god idé, at anskaffe sig et par svømmefødder, som gør det sjovere og hurtigere at komme rundt.
Et prøvedyk
Før du melder dig til det helt store dykkerkursus kan du med fordel undersøge muligheden for et prøvedyk i dit nærområde. Du kan ikke komme til at dykke dybt på et prøvedyk, men du kan få fornemmelsen af at have udstyret på og du kan opleve et dyk med en instruktør, som ikke slipper dig af syne og garanterer din sikkerhed. Måske giver det blod på tanden og er det sidste du behøver, før du føler dig parat til at tage et helt dykkerkursus og blive certificeret dykker?