Sådan vælger du de rigtige vægtskiver til hjemmetræning

0 Comments

Om du træner derhjemme, i et træningscenter eller noget helt tredje er de rigtige vægtskiver en god investering.

Der findes mange vægtskiver i forskellige størrelser og med forskellig vægt. For eksempel hvis en vægtstang måler 50mm og kræves tilhørende vægtskiver 50mm.

 

Hvis du kun lige er begyndt at træne, kan du med fordel starte med nogle mindre vægtskiver i en lavere vægtklasse. Så kan du efterhånden øge vægten mere og mere, hvis du ønsker at øge intensiteten. Det er en af fordelene ved at træne med vægtstang, hvor du blot kan skifte vægtskiver alt efter hvor intens du synes træningen skal være.

 

Synes du, at det kan være svært at finde tid til at få trænet?

 

Find en række øvelser til din hjemmetræning f.eks. effektive øvelser der kun tager 15 minutter: iform.dk/tags/hjemmetraening.

 

Du kan finde og afprøve forskellige øvelser til både styrke, cardio, løb og yoga. Vælg det træningsprogram der passer bedst ind i din hverdag, og sæt nogle mål for hvad du vil opnå med din træning. Så kan du med garanti hurtigt se resultater.

 

Du kan både bruge elastikker, kettlebell, håndvægte, yogamåtte eller en vægtstang med vægtskiver, når du træner derhjemme. For eksempel kan du bruge en kettlebell til at træne både core, ben, arme og skuldre.

 

Det kan være en stor hjælp og gøre træningen meget mere effektiv, når du har det rette udstyr til hjemmetræningen. Så kan du med lethed klare træningen hjemme i stuen på stuegulvet. Skal du bruge hjælp eller finde ud af hvad det rette udstyr er, kan du finde utallige guides og videoer, der kan hjælpe dig i gang med det samme.

 

Udover det rigtige udstyr kan træningstøjet også have stor betydning. Det kan medvirke til at gøre træningen nemmere, hvis du føler dig godt tilpas dit træningstøj. Det motiverer at trække i træningstøj hvor pasformen og komforten er god.

 

Sluk mobiltelefonen og fokuser på træningen

 

Sørg også for at du ikke bliver forstyrret i din træning. Så en god idé er at have et glas eller en flaske vand klar ved siden af dig. Desuden kan det være en god idé at slukke telefonen, så du ikke bliver afbrudt midt i træningen og skal starte forfra på de øvelser eller det sæt, du var i gang med. Hvis du synes, kan det også være en hjælp med en træningsmakker. Så kan I motivere hinanden til at få trænet og måske endda udfordre hinanden i træningen.