Selvforkælelse og velvære igennem cashmere uldtøj

0 Comments

Sponsoreret indhold

Når først man har haft den bløde cashmere uld på, er det noget man ikke vil undvære igen. Cashmere er let og blødt for kroppen. Du kan bruge dit cashmere uldtøj hele året rundt. Det skyldes at cashmere varmer, når det er koldt og køler når det er varmt, det er det cashmere kan. Den fine uld kommer fra geder, som lever frit på sletter i egne med ekstreme temperatursvingninger sommer og vinter. Det er disse temperaturforandringer, der gør det muligt for cashmere gederne at udvikle den fjerlette isolerende uld, så de kan holde varmen om vinteren og afkøle om sommeren. Når frosten er væk, friserer man ulden af gederne med en stor kam. Den meget fine uld vokser på bugen og halsen af gederne, og det er altså kun en gang om året, at der høstes cashmere. Det betyder også, at når vi kommer til sidst på vinteren, er lagrene tomme for cashmere, da det ikke er en fiber man blot kan producere uanede mængder af. Hver ged producerer op til 160 gram om året, og på verdensplan produceres årligt ca. 10.000 tons. Cashmere geden kan du læse mere om nedenfor. Det gør cashmere til en eftertragtet fiber og uld. Cashmere uld bliver især brugt til huer, cardigans, pullovere, bukser, leggings, strømper, tørklæder og generelt undertøj. Her vil du også opleve at mange virksomheder tilbyder uld silke undertøj, som selvfølgelig også er en dejlig kombination, som virkelig gør dit tøj blødt. Det er fuldstændig fantastisk at have på.

Det skal være mindst minus 40 grader om vinteren og plus 40 grader om sommeren. Disse vejrskift findes kun i ørkenområder som Gobiørkenen i landet Mongoliet. Cashmere kan ikke sammenlignes med almindelig uld du kender. Den er blødere, lettere og meget mere isolerende end andre fibre du har haft på kroppen.

Derfor er cashmere også et meget fint og eksklusivt produkt. Når vinteren er ovre i Mongoliet og temperaturen stiger, så er det ved at være tid til forsigtigt, at kæmme gederne for deres vinteruld – som er det vi kender som cashmere.

Det er en meget skånsom proces – og gederne kan godt lide det. I Mongoliet er hver eneste cashmere ged nærmest som et familiemedlem. De passer rigtig godt på gederne! Ikke kun fordi de giver dem den lækre cashmere, men fordi de laver mælk, som befolkningen blandt andet lever af.

Når Først du har købt cashmere skal du også passe på det

Cashmere krymper let, hvis det udsættes for høj temperatur når du vasker tøjet. Derfor bør du ikke vaske din cashmere ved mere end 30 grader, og det må ikke tørres i en tørretumbler. Brug altid et vaskemiddel som er egnet specifikt til uld, og vask gerne hånden eller på din vaskemaskines skåneprogram eller uldvask.

Såfremt dit cashmere tøj ikke er snavset, men måske bare lugter af parfume, røg eller noget andet, så kan den bare luftes udendørs natten over. Det vil som regel tage lugten og friske tøjet op. På den måde holder dit tøj længere og du skåner miljøet.