Skab ro i sindet og øget mental velnærede, ved at declutter dit hjem.

0 Comments

Har du taget et kig på dit tøjstativ med overtøj for nylig? Er der overhovedet overtøj på det? Uanset om det er garderobeskab eller tøjstativ i din entre eller i dit bryggers, så skal det være funktionelt og velorganiseret, så det imødekommer behovet hos din familie.

 

Disse trin til rengøring og organisering af et sådant tøjstativ fungerer ganske godt, også selvom dit stativ er en åben hylde eller en knagerække. At holde området organiseret gør det nemmere for alle familiemedlemmer at komme i og ud af overtøjet.

 

Hvor ofte skal man rengøre og organiserer sin opbevaring til overtøj

 

Den bedste måde at planlægge sin organisering af er når årstiderne skifter. Overtøj til sommerbrug er ikke særlig brugbart om vinteren og omvendt. Hvis du bruger 1 times tid to gange årligt, kan du slippe for flere timers frustrationer, når du ikke kan finde det korrekt overtøj at tage på!

 

Hvad du skal bruge:

 

Redskaber:

 • Stabile bøjler
 • Kurve eller kasser
 • Støvsuger
 • Mikrofiberklude
 • Labels + tusch

 

Materialer:

 • Papkasser eller store plastiksække

 

 1. Tøm tøjstativet

Tag alt af tøjstativet – Og her menes ALT. Det er den eneste måde du kan danne dig et overblik over, hvad der rent faktisk er i skabet.

 

 1. Støvsug og tør efter med en klud.

Nu hvor skabet er tomt, skal det gøres godt og grundigt rent. Sørg for at kom ind i alle hjørner og husk en evt bøjlestang! Det hjælper med at fjerne insektæg, larver og afald.

 

 1. Sortér skabsindholdet

Nu hvor indholdet af skabet er spredt ud på gulvet, kan du begynde at sortere det hele i fire bunker:

 • Bliv i skabet
 • Donér
 • Kassér
 • Udskiftes i skabet

 

 1. Læg tilbage på rette sted

Denne bunke er beregnet til alle de ting, der befinder sig i skabet, men ikke burde være der.

Medmindre du har absurd meget plads til opbevaring, bør du ikke have andet end overtøj i dit skab.

 

 1. Donation

Sortér frakker, støvler, tørklæder, handsker og hatte, der ikke længere passes eller bruges. Rens de, og donér dem. Sørg for at få dem afleveret indenfor en uges tid, så de ikke ryger tilbage i skabet igen!

 

 1. Bortskaf

Kassér ødelagte genstande og slidte støvler og sko. Husk at sortére tingene inden de bliver kørt til renovation.

 

 1. Omrokering af tingene i skabet

Egnede ting til tøjstativet er naturligvis frakker, jakker tilbehør til overtøj, fodtøj og paraplyer. Hvis det er muligt at skal du kun opbevare de relevante sæsonbestemte ting i garderobestativet. Sortér frakker efter længde for at give mest mulig plads til hylder og kasser/kurve.

 

Følg 80/20 reglen. Opbevaringspladsen bør ikke være mere end 80% fuldt. De resterende 20% er til når de kommer gæster og plads, så tingene ikke bliver krøllet. Hav evt en kasse eller kurv stående, hvori du kan komme ting til genbrug ned i. Så når du køber en ny jakke eks. kan den gamle ryge i kassen til genbrug.