Sundhed starter hos tandlægen

0 Comments
tænder

Selvom flotte tænder måske ikke er det første, du tænker på i forbindelse med sundhed, så er en god mundhygiejne og et flot og velplejet tandsæt faktisk en stor del af din sundhed. Derfor er det en rigtig god ide at tage en tur forbi tandlægen mindst en gang om året, eller så ofte som det er nødvendigt for dig.  

Vores tænder har brug for hjælp

Det er meget nyt for menneskeheden, at vi kan blive så gamle, som vi gør, og vores tænder er slet ikke designet til at holde så længe. Derfor er det vigtigt, at vi passer godt på dem og plejer dem med tandbørstning og tandtråd, og at vi sørger for ikke at udsætte dem for alt for mange usunde ting som rygning, sukker og kaffe. Men det er også vigtigt, at få hjælp af nogle af dem, der er uddannet til at vide præcis, hvad der skal til, for at de enkelte tandsæt overlever så længe som muligt. Derfor har vi tandlæger som fx dem hos www.tandlaege-vanlose.dk/

Tandsæt er forskellige

Hvert enkelt tandsæt er forskelligt. Nogle får meget nemt huller, selvom de passer tandbørstningen til punkt og prikke. Andre kan nærmest ikke få huller, på trods af at de tit springer tandbørstningen over. Derfor er det vigtigt at tage til tandlægen, så han eller hun kan kigge på lige netop dit tandsæt og guide dig til, hvordan du bedst passer på det. 

Tandlægen ved mere om tænder end dig

Du kan ikke selv vide, om der er noget galt med dine tænder. Når først smerten melder sig, er det som regel for sent. Hvis du er heldig, kan det bores væk, men ellers kan du være nødt til at få hevet tanden ud. Hvis du passer dine tandlægebesøg, kan tandlægen opdage det, hvis der er noget galt med dine tænder, at der fx er et hul på vej, og så kan han eller hun nå at løse problemet. Det betyder også, at det faktisk er langt billigere at gå til tandlægen en gang hvert halve år og betale for tjek og tandrensning, end det er at vente, til skaden sker og være nødt til at betale for en større omgang med bedøvelse, boring og fyldning. Pas på dine tænder og hold munden sund. Du kan læse mere på www.tandlaegeforeningen.dk/, hvis du vil have en sundere hverdag.