Gør dig klar til skiferien

0 Comments

Når man snakker skiferie og en ferie hvor man skal være aktiv. Så gælder det også om at kroppen er klar til pressen i skistøvlerne, ømme lår og ondt i bagdelen hvis man vælger at stå på snowboard. Derfor er det optimalt at man begynder at træne inden man skal ud på løjperne i alperne. Er du i gang med at finde frem til destinationen, så kan du finde information på over 350 skisportsdestinationer på Skier.dk.

Der er flere måder du kan gøre dig klar på skiferien, det kan være løb, cykling, svømning eller træning i fitnesscenteret. Efter som det er vinterperiode og det er kold udenfor, så skal man selvfølgelig klæde sig godt på til træningen hvis man vælger at gøre det udendørs, så man ikke bliver syg op til skiferien. Ved at træne udendørs så vender kroppen sig også kulden.

Løbetræning op til skituren

Løb kan være en kold fornøjelse om vinteren, derfor som nævnt ovenfor, så sørg for at få købt et par varme vintertights. Varme tights kan købes for en pris på omkring 3-600 kr, du kan også vælge at bruge din skiunderbukser, også et par tynde løbebukser uden over hvis du ikke lige synes om tynde tights.

Løbetræningen hvis man ikke løber til dagligt, så skal du sørge for at starte stille ud. Det kunne være at løbe 500 meter gå i 1-2 minutter, løb igen 500 meter osv. Når du så føler det går godt så kan man sætte pausen ned eller antal meter længere op.

Det er utrolig vigtigt du strækker ud efter hver løbetur, for at undgå skader, men også for at gøre din restitution bedre. Ved at stræk ud bliver din krop også betydeligt stærkere til dine næste turer, i dit løbeprogram.

Har du ikke været på skiferie før?

Hvis du ikke har været på skiferie, så er der nogle ting som man gerne vil have styr på inden man drager afsted. Det kan være en rigtig god ide at hoppe over på Youtube og se nogle videoer af hvordan du lære at stå på ski, det gør at du har nogle ting som du lige kan huske tilbage på når du står på pisten. Det kan være en super god idé at leje en skilærer, gør det i en eller 2 dage, fra pisterne åbner til omkring kl 14:00. Dermed sikre du at få den bedste oplevelse med skiferie fra starten – er du på snowboard, så er det endnu vigtigere du lejer en snowboardlærer.

Skal du have styr på hvad du skal købe af grej og udstyr til skiferien. Du kan hurtigt købe dig fattig i udstyr til skiferien – skibriller, skijakke, rygskjold, halsedisse, gopro, skihjelm. Her vil jeg sige at det vigtigste for dig er skihjelmen, skibriller, skiundertøj, skibukser, skihandsker, skijakke, skisokker. Det er hvad du skal bruge, resten er goder som man kan købe hvis man kommer til at elske skiferie.