Blue light briller

0 Comments

Hver dag er der mange mennesker, der udsætter deres øjne for lys fra diverse skærme – det være sig computerskærm, mobiltelefon, fjernsyn, tablet og så videre. Dette er helt naturligt for den tid, vi lever i, hvor næsten alle har en smartphone, og bruger meget tid med den, eller foran en computer fx i forbindelse med arbejde.

Disse skærme udstråler hvidt lys, og dermed også blåt lys, som er indeholdt i det hvide lys, men mennesker opfanger og ser ikke det lys som værende blåt, men som hvidt. Pointen er at det ér der.

Blåt lys er i sig selv ikke skadeligt, men hører man til dem, der hver eneste dag, bruger adskillige timer med at kigge ind i en skærm, kan man opleve at ens øjne bliver irriterede. Kendetegnene på dette er røde, tørre og kløende øjne – nogen oplever også besvær med at fokusere på ting, når de tager øjnene væk fra skærmen, og der kan opstå ticks ved øjnene, ligesom de kan løbe i vand. Alt sammen meget irriterende.

Andre igen oplever at få ondt i hovedet, eller besvær med at falde i søvn. Problemer med at falde i søvn er især udbredt hos dem, der bruger mobiltelefonen lige inden de lægger sig til at sove.

En fin løsning på disse problemer, kunne være at gøre brug af såkaldte Blue light briller eller skærmbriller.

 

Hvad er Blue light briller / skærmbriller?

 

Blue light briller kaldes også for: skærmbriller, søvnbriller og anti blåt lys-briller. Betegnelserne dækker alle over det samme – nemlig briller, som kan filtrere blåt lys ud af det almindelige hvide lys.

Det blå lys, som computerskærme, mobiltelefoner og så videre udstråler er ikke som sådan farligt på nogen måde, men kan som nævnt give irritationer, hvis man udsætter sine øjne for det i udpræget grad.

Blå lys giver et signal til hjernen om at det er dag, og at man derfor bør være aktiv og vågen, og ikke inaktiv eller sove. Dette er også årsagen til at man kan få besvær med at falde i søvn, hvis man inden man skal sove, ligger og kigger ind i sin mobiltelefon.

Hjernen vil derfor nemlig ikke starte sin produktion af melatonin, som er et hormon, der gør mennesker søvnige og sørger at vi falder i søvn og yderligere sørger for at vi får en god og dyb søvn.

Derfor kan man med fordel gøre brug af Blue Light Briller i timerne inden, man skal sove, så man får nemmere ved at falde i søvn, og også i løbet af dagen, hvis man fx arbejder foran en computer hele dagen.

Bruger man briller til daglig, er det muligt at få Blue light briller med styrke fx hos BilligBrillen.dk, som er specialiserede i blue light briller og skærmbriller med og uden styrke.