Vi er besat af disse sunde græske kødboller, også kaldet Keftedes, og de har været et konstant menupunkt, når vi take-away. De kan serveres som sandwich, sammen med ris eller lav et måltid med pitabrød og alle dine yndlingssalater og saucer.
Jeg er altid på udkig efter en god frikadelleopskrift, og disse græske kødboller er fulde af saft og kraft. Samtidigt er de nemme at lave med enhver form for hakket kød, friske eller tørrede krydderier og parres med al slags tilbehør for at lave en let middag – og så er de super sunde! Det er uden tvivl en opskrift på verdens bedste frikadeller
I sidste uge havde jeg en virkelig seriøs trang til tzatziki og israelsk salat. Jeg var fristet til bare at hoppe over til min lokale middelhavsrestaurant og få fat i noget take-away, men i stedet besluttede jeg at lave et måltid omkring det det istedet – og jeg er så glad for, at jeg gjorde det, fordi disse græske kødboller er ufattelig gode.
De er fyldt med hvidløg, citronskal, oregano og masser af frisk persille, der giver en let og frisk frikadelle, der er fuld af smag. Så godt, især med noget hjemmelavet tzatziki og israelsk salat.
Nu når det kommer til frikadellen, kan du blande det sammen og bruge kalkun, lam eller kylling – essentielt lige hvad din familie bedst kan lide, eller hvad du har til rådighed. Jeg besluttede at bare bruge persille for at holde tingene helt nede på jorden, men man kunne helt sikkert tilføje et strejf af frisk dild, mynte eller koriander. Når det så er tid til at spise, skal du pakke alt sammen i en pita eller samle det på en stor skål farro-, quinoa- eller blomkålris.
Græske kødboller med tomat- og agurksalat og tzatziki med pitabrød.
Sådan serveres græske kødboller (Keftedes)
Der er så mange forskellige måder at servere disse kødboller på: fra sandwich til tacos til salater. Her er mulighederne, jeg ofte går til.
- Tag noget pitabrød, lav et stort parti israelsk salat, og smør noget hummus på og/eller Tzatziki til det bedste mezze-stil måltid.
- Start med en skål brun ris, blomkålris eller quinoa. Tilsæt kødboller, hakkede grøntsager og fetaost. Afslut med lidt citronsaft og yoghurt.
- Saml nogle sprøde grøntsager, som iceberg, tilsæt de græske kødboller og grøntsager som tomater, agurker og rødløg. Smid oliven og fetaost i for et særligt twist på græsk salat. Tilsæt kikærter for en mere fyldig salatskål.
- Lav en pastaret i græsk stil ved at lave en sauce med sauteret olivenolie, hvidløg, artiskokhjerter og ristede røde peberfrugter. Tilsæt frisk citronsaft og tilsæt den kogte pasta med de græske kødboller.
- Lav en smørsalat med græske kødboller, tzatziki og alle dine yndlingsgrøntsager.
- Du kan også tilberede frikadellerne i marinara sauce og derefter toppe dem af med fetaost. Så let og så godt.
- Server sammen med svinekæber. Svinekæber er et fremragende tilbehør til frikadeller. Se en opskrift på svinekæber