Hold styr på diæten

0 Comments

Vi kender det alle sammen. Der er kommet lidt for meget på sidebenene, og NU skal der ske noget. Mange vælger at skrue lidt ned for det ene eller det andet. Andre vælger en decideret slankekur – og dem er der efterhånden rigtigt, rigtigt mange af. Uanset hvilken løsning du vælger, eller allerede har valgt. Så er den store udfordring at holde “den slanke linje”. Det kan være svært og fristelserne vil være derude.

Sæt det i system

En af de nemmeste måder at holde en kur eller diæt på er ved at sætte tingene i system. Få lidt struktur på hverdagen, og så vil det hele gå meget nemmere. Du kan med fordel sætte det lidt i skemaer og event kolonner. Du kan bare bruge et program som Excel til det – det behøver ikke være super avanceret.
Derefter kan du så få det printet ud og hænge på køleskabet eller et sted, hvor du ser det tit. Ja, det kan sågar være bag døren ud til badeværelset. Nu griner du nok, men det er sådan set bare vigtigt at du ser det – og du ser det ofte.
Hvis du ikke selv har en printer, eller ikke gider at bruge besværet på det, kan du få en kopibutik til at printe det for dig. De kan som regel også både hulle og klipse det for dig. Er du fra Odense eller omegn kan CopyShop.dk anbefales. De ligger i Ørstedsgade i Odense C og laver masser af den slags.

Sæt milepæle

Nå, tilbage på sporet. Når du har sat dig et overordnet mål, kan det være en fordel at sætte nogle noget mere overskuelige delmål op. Elefanter spises i skiver, siger man og det gælder også vægttab eller hvis du bare ønsker at få kroppen spændt lidt op. Sæt nogle realistiske delmål, og gør dem synlige for dig selv, så du tit bliver mindet om både delmål men også de større overordnede mål. Husk også at sæt det op, så du kan se de mål du allerede har opnået. “Gamification” hedder det med et fancy engelsk udtryk. Men undervurder ikke effekten af at kunne se hvor langt du allerede er kommet. Det vil uden tvivl være med til at motivere dig til at fortsætte mod dit samlede mål.

Vær ikke bange
Mange er bange for at fejle, få et tilbagefald eller miste motivationen undervejs. Det må du ikke være. Du må indse at du har besluttet dig for noget, og så gør det ikke noget, hvis der er et par bump på vejen. Det er aldrig for sent at starte. Det er heller ikke forkert at “falde i”. Det vigtigste er bare at komme i gang igen. Også selvom at det kan være hårdt ovenpå et lille nederlag.