Fordele ved resistance bands

0 Comments

Resistance bands er til dig, som ønsker at træne derhjemme, eller som kan lide at tage træningen med på farten.

Der findes utroligt mange fordele ved at bruge resistance bands som et træningsværktøj, herunder alsidighed, bekvemmelighed, sikkerhed og effektivitet. Jo mere du lærer om fordelene ved modstandsbåndsøvelser, desto mere motiveret bliver du.

For det første er det et relativt billigt alternativ til at købe store maskiner til ens hjemme-gym og hvis du heller ikke har pladsen til det, kan du altid finde plads med resistance bands. Det er en oplagt mulighed uanset alder og niveau. Selvom de er utrolige nemme er anvende gør det dem ikke mindre effektive, for her er 10 fordele ved at anvende resistance bands.

  1. FÅ EN EFFEKTIV TRÆNING

Uanset om du køber dem individuelt eller som et sæt, er resistance bands en billig løsning at få trænet på og det er uanset hvor du befinder dig. Nogle bånd sælges sågar med en øvelsesguide, således du får masser af inspiration til hvor du kan træne din krop.

  1.    TILPASSES NEMT TIL FORSKELLIGE NIVEAUER  

Båndende kommer i flere forskellige styrker, derfor er det utroligt nemt at tilpasse dem til dit niveau og du kan variere fra let til en hård modstand alt efter hvor meget du ønsker. Tilføj blot flere bånd og eller gør båndende kort, så du kan opnå den ønskede effekt.

  1. TILPAS DINE EGNE ØVELSER

Resistance bands øvelser er ofte baseret på velkendte styrketræningsbevægelser. For eksempel, hvis du står på den ene ende af elastikken og curler armen op, mens du holder den anden ende, kan du lave den traditionelle biceps-curl, helt uden brug af håndvægte, der findes utallige øvelser du kan foretage dig!

  1. TRÆN HELE KROPPEN

Mange resistance bands leveres med en øvelsesguide til næsten alle større muskelgrupper i din krop. Enten kan man træde på den ene ende af båndet, binde det rundt om et stationært objekt, eller svinge dørankeret om bag døren, hvilket giver mulighed for en bred variation af øvelser uanset om du ønsker at træne hele kroppen eller blot en enkelt muskelgruppe.

  1. SPAR PLADS

Hvis plads ikke er det du har mest af, er resistance bands en fantastisk mulighed, der ikke kræver meget plads. Du kan hænge dem på en krog efter træning, eller opbevare den i en kasse eller skuffe.

  1.   TRÆNING PÅ FARTEN

Fordi de ikke fylder meget og er bærbare, er resistance bands en god måde at tage din træning med på farten. Forestil dig en varm sommer dag på stranden, hvor du har din bedste træningsmakker med, hvorefter du hopper i vandet og suppler med noget brystsvømning, mulighederne er uendelige!

  1. VARIER DINE ØVELSER

Over tid tilpasser dine muskler sig til enhver ny træningsrutine. Det er en god ide at mikse det sammen med noget cross-træning med frie vægte, maskiner og modstandsbåndsøvelser. Hver enkelt træningsform vil træne dine muskler forskelligt.

  1. TRÆN SIKKERT, SELV NÅR DU ER ALENE

Modstandsbånd tilbyder styrketræning uden risiko for at tabe en tung vægt på din fod eller knuse fingrene mellem vægtplader i det lokale fitness center. Det gør dem idéelle at træne med, især hvis du ikke lige har en personlig træner eller træningspartner til at holde øje med dig.

  1. KOMBINÉR MED ANDET TRÆNINGSUDSTYR

Mens resistance bands fungerer godt på egen hånd, kan de også kombineres med andet træningsudstyr. Du kan fx vælge at bicep curle eller bånd og efterfølgende super-sæt med håndvægter, dette giver dig kombinerende fordele ved brug af hver træningsform. Prøv dig frem!

  1. EFFEKTIV TRÆNING

Selvom der er forskelle på øvelser med fri vægt og modstands bånd, er de begge effektive. Forestil dig bevægelsen din arm foretager, mens du laver et bicep-curl. Frie vægte føles tungest i begyndelsen af ​​bevægelsen, derimod ved resistance får dine muskler til at arbejde hårdere i slutningen af ​​bevægelsen (når båndet er strammest). Uanset hvad, bevæger din krop sig imod modstand, og det vil potentielt give muskelvækst.

Se mere her