Sådan kan du forbedre din restitution efter sport

0 Comments

Som sportsudøver er det vigtigt med en god restitution, så man på den måde kan give sig selv en bedre chance for at præstere optimalt når det gælder. Den gode restitution handler dog om mere end bare at slå benene op og slappe af efter en god lang træning, da man med andre tiltag kan forbedre sin restitution endnu mere. Det gælder eksempelvis også om at indtage den rigtige kost, og gøre det på de rigtige tidspunkter, så man giver kroppen mest mulig næring under restitutionen.

Restitutionen kan dog også forbedres ved hjælp af forskellige behandlinger, som kan være med at give den ekstra fordel der skal til under træning, og eller kamp i forbindelse med sport. En af disse gavnlige behandlingsformer vil vi beskrive nærmere om i de følgende afsnit.

Få forbedret restitution i en cryosauna

Ved behandling i en cryosauna sikrer du kroppen optimale betingelser for at restituere, da de kolde minusgrader gør underværker for kroppens evne til at hele og restituere. Mange kender måske til fænomenet med vinterbadning, og behandling i en cryosauna følger meget det samme princip. Under behandlingen, og via de kolde temperaturer, tvinger kuldebehandlingen blodet ind mod kernen af kroppen. Undervejs i denne proces filtreres toksiner og affaldsstoffer fra, inden at blodet igen løber rundt og ud i kroppen, i forbindelse med at kroppen igen varmes op. Ved hjælp af blodprøver er det blevet påvist at der sker et boost af hvide blodlegemer, hvilket er godt for kroppens immunforsvar, og evne til at restituere sig selv.

Behandling i en cryosauna kan også forbedre dit vægttab, hvilket især kan være gavnligt for udøvere af professionel og elitesport, hvor behandlingen kan være med til at fjerne de sidste procenter af overskydende fedt, og på den måde øger præstationerne. Derudover har behandlingsformen andre positive effekter, såsom smertelindrende effekter, ligesom den også modvirker stress.

Hvor kan man få behandling i en cryosauna

Der findes efterhånden flere og flere klinikker og lignende, som tilbyder behandling i deres cryosauna. Det foregår på samme måde som ved alle andre behandlere, at man bestiller og booker en tid til behandling, og efterfølgende blot skal møde op til sin aftalte tid.

Når man ankommer vil man blive rådført og vejledt om behandlingen, så man er helt med på hvordan den foregår, og hvilke effekter man kan forvente af behandlingen. Man skal dog være opmærksom på at det kan være nødvendigt at medbringe eget tøj i forbindelse med behandlingen, men som oftest vil klinikken eller behandleren sørge for at stille det mest nødvendige til rådighed. Det kan dog være en god ide at få tjekket op på, inden man tager afsted. Er man heldig kan man finde en klinik eller behandler i sit lokalområde, men kan man ikke det, kan man med sikkerhed finde det i flere mellemstore, samt alle større byer i Danmark.